بازسازی ظروف در رشت
بازسازی ظروف در رشت
ما قصد داریم بپردازیم به بازسازی ظروف چدن و این که مزایای تعمیر ظروف چدن و تبدیل ظروف چدن با پوشش گرانیتی در چیست؟
از اوایل قرن بیستم، ظروف چدنی بین مردم محبوبیت بسیاری پیدا کرد. نخستین دلیل این بود که نحوه ی تولید این نوع ظروف آسان تر بود، از طرفی این ظروف بسیار مستحکم بودند و سال های طولانی قابلیت استفاده را داشتند و مقابل آسیب هایی از جمله: گرمای شدید، زنگ زدن، تغییر ماهیت ظرف در اثر برخورد با مواد شیمیایی مختلف مقاوم بودند.
ظروف چدنی از جمله ظروفی هستند که در آشپزی حرفهای مورد استفاده قرار میگیرند، این نوع ظروف از جمله حرفهای ترین ظروف در آشپزخانه و جزء اولین انتخاب آشپزهای حرفه ای است. که به دلیل این که حرارت را به صورت یکنواخت توزیع میکنند و پخت غذا را تسریع میسازند به همین سبب در پخت غذاهای رستورانی و … محبوبیت فراوانی دارند.

پوشش گرانیتی در ظروف چدنی
دلیل استفاده از پوشش گرانیتی به جای پوشش تفلون در ظروف چدنی، مقاومت بالای آن مقابل حرارت مداوم و مقاومت در برابر سایش و واکنش های شیمیایی محیطی است. اولین نسل پوشش ها ظروف تفلون بودند که به دلیل غیر بهداشتی بودن در حال حاضر منسوخ شده اند.
دومین نسل پوشش ها ظروف سرامیکی بودند با وجود ضد خش بودن به سرعت خاصیت نچسب بودنش را از دست میدهد. نسل سوم پوشش نچسب پوشش گرانیتی است که ترکیبی از تفلون و سرامیک می باشد، از لحاظ طول عمر نچسب بودن همانند تفلون و از نظر بهداشت همانند ظروف سرامیکی است.
پوشش گرانیتی، نوع خاص و تقویت شده ای از پوشش تفلون است. با این تفاوت که پوشش گرانیتی مقابل ساییده شدن، مقاومت بیشتری از خود نشان میدهد، در نتیجه عمر بیشتری دارد. شاید بارها پیش آمده باشد که طبخ غذاهای اسیدی (غذاهایی که شامل انواع رب هستند یا ترش هستند) باعث تغییر رنگ آن ظروف شده باشد، ظروف چدن با پوشش گرانیتی دارای این قابلیت هستند که در مقابل این مواد دچار فرسودگی نمیشوند.
همین امر سبب میشود طعم غذا در این ظروف تغییری نکند. در ظروف چدن با روکش گرانیتی غذا به راحتی نمیسوزد، تغییرات دما در این ظروف یکنواخت توزیع میشود، همین امر سبب میشود غذا دیرتر بسوزد و نیاز به روغن کمتری برای طبخ غذا وجود داشته باشد./ بازسازی ظروف در رشت

نحوه ی تعمیر ظروف چدن
چدن آلیاژی مقاوم است و در صنعت تولید آن هزینه و زمان بالاتری نسبت به سایر آلیاژهای مصرفی دارد، پس ظروف چدنی همواره ارزش بالایی دارند و بازسازی ظروف چدنی امری به صرفه و اقتصادی است. بازسازی ظروف چدنی شامل مراحل زیر هستند:
- جداسازی ظروف بر اساس جنس و ضخامت.
- از بین بردن کامل پوشش قبلی یا آسیب دیده با سوزاندن آن، به صورتی که به طور کامل به چدن خام برسیم. سپس آن را جرم گیری میکنیم، ترکیب باد و ماسه آن را جرم گیری کرده و هیچ اثری از پوشش قبلی روی چدن به جا نمیماند.
- ایجاد پوشش گرانیتی دو یا چند لایه بر اساس ضخامت مدنظر.
- اجرای رنگ بیرونی ظروف
آیا تعمیر ظروف چدن برای سلامتی مضر است؟
این که بازسازی ظروف چدنی سرطانزا است، به هیچ عنوان اساس علمی ندارد، تنها در صورتی بازسازی ظروف سرطانزا است که:
- پوشش قبلی ظرف به طور کامل از بین نرود. چراکه در هنگام پخت غذا امکان ورود تفلون به غذا وجود دارد.
- بازسازی مجدد ظرف با تفلون، این کار در صورت رعایت نکردن اصول استاندارد و حرفه ای موجب جدا شدن لایههای تفلون میشود و امکان رسوب تفلون در دستگاه گوارش وجود دارد.

نگهداری از ظروف چدنی دارای روکش گرانیتی:
بهترین روش شستشوی ظروف چدن با پوشش گرانیتی، استفاده از ابر نرم یا اسکاچ معمولی است، سرعت تمیز شدن این ظروف بالا است. در صورت امکان برای شستشوی این ظروف از ماشین ظرفشویی استفاده نشود، به دلیل نمک موجود در قرصهای ماشین ظرفشویی بهتر است حدالامکان در ماشین ظرفشویی شسته نشوند و بعد از آبکشی حتما خشک شوند، چرا که رسوب موجود در آب منجر به خوردگی ظرف میشود.
نکات استفاده از ظروف چدن با روکش گرانیتی
- بعد از تحویل گرفتن ظروف چدن با روکش گرانیتی، برای از بین بردن کامل پودر رنگ باقی مانده ترجیحا با اسکاچ سخت قبل از استفاده شسته شود.
- در ظروف با روکش گرانیتی میتوان از روغن استفاده نکرد، اما برای طولانی تر شدن عمر گرانیت بهتر است گاهی از روغن استفاده شود.
-
بازسازی ظروف در رشت - هیچگاه ظروف چدن با روکش گرانیتی را بدون مواد غذایی روی حرارت قرار ندهید، عمر ظروف کمتر میشود.
- از تفت دادن مواد نمکی در ظروف با پوشش گرانیتی در حد امکان پرهیز کنید، باعث کم شدن طول عمر ظرف میشود.
- استفاده از وایتکس و مواد شویندهی اسیدی، باعث آسیب جدی به ظروف چدن با پوشش گرانیتی میشود.