مرکز تعمیرات ظروف گرانیتی در رشت
تاریخچه ظروف گرانیتی و ظروف نچسب / مرکز تعمیرات ظروف گرانیتی در رشت
تاریخچه استفاده از ظروف فلزی به سالیان دراز برمیگردد . اما ظروف نچسب سابقه ای بیشتر از 60 سال ندارند . تفلون ، اولین ماده نچسب در سال 1960 به صورت کاملا اتفاقی اختراع شد . ماده تفلون به اختصار PTFE نام دارد ، این ماده از سازمان غذا و دارو آمریکا تاییده دارد و برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی مجوز دارد .
تفلون در دمای 327 درجه سانتیگراد ذوب می شود ، ماده تفلون به خودی خود ضرری برای انسان ندارد اما مطالعات اخیر نشان میدهد این ماده در اثر شکست حرارتی ترکیباتی را ایجاد می کند که برای سلامت انسان ضرر دارد و دارای تاثیرات مخرب زیست محیطی است .

زمانی که از ظروف تفلون استفاده میکنید تا زمانی که ظرف شما دارای ماده غذایی است و روی شعله قرار دارد خطری ایجاد نمیکند ، چرا که آب و رطوبت داخل مواد غذایی اجازه بالا رفتن دما از 100 درجه سانتیگراد را نمیدهد . اما زمانی که آب داخل ظرف تبخیر شود و یا ماده غذایی داخل ظرف بر اثر مدت زمان طولانی بسوزد و باعث شود که دمای ظرف به 300 درجه سانتیگراد برسد باعث ایجاد این ترکیب مضر می گردد .
چند سال است که تولید کنندگان یکی از موادی که در پروسه ساخت تفلون به نام پرفلوئورواکتانوئیک اسید به کار برده می شد را حذف کرده اند تا بتوانند این مشکل مضر بودن تفلون را برطرف نمایند . این ترکیب جدید تفلون گرانیت نام گرفت و توانست به سرعت جایگزین تفلون گردد .

گرانیت همان تفلون است اما بدون خاصیت مضر و مقاومت حرارتی بالا . گرانیت توانسته است خیلی سریع پوشش اصلی ظروف تولیدی را کسب کند . ظروف با پوشش گرانیتی که به اصلاح به ظروف گرانیتی معروف شده است برعکس تفلون دارای طیف رنگی بیشتری است ، ظروف تفلون غالبا به رنگ مشکی تولید می شد اما ظروف گرانیتی می تواند به رنگ های مختلف تولید گردد .
یکی از ویژگی های مثبت ظروف گرانیتی این است که علاوه بر پوشش داخلی ، میتوان به عنوان پوشش بیرونی هم مورد استفاده قرار گیرد ./مرکز تعمیرات ظروف گرانیتی در رشت
ظروف گرانیتی
تولید کنندگان پوشش نچسب گرانیتی را به صورت 2 رنگ و طی 2 مرحله می سازند . به نحوی که اول یک سطح کاملا یکدست روی ظرف پاشیده می شود پس از خشک شدن مرحله اول ، یک بار دیگه مایع گرانیت روی ظرف پاشیده می شود با این تفاوت که رنگ آن با رنگ مرحله اول تفاوت دارد ، همچنین این بار به صورت نقطه ای پاشیده می شود و همه سطح را نمیپوشاند .
این کار باعث می شود که یک سطح غیر یکسان ایجاد گردد و قدرت نچسب بودن ظروف افزایش یابد . نامگذاری این ماده نچسب به نام گرانیت و یا ظروف گرانیت صرفا به دلیل شباهت آن با سنگ گرانیت است . ماده اصلی پوشش ظروف گرانیتی همان تفلون ، اما ترکیب آن اصلاح شده است .